Pestilinizi Nasıl Muhafaza Etmelisiniz?

Merhabalar, Ahmet Acar Süt okuyucuları bu yazımızda tadı dillere pelesenk olan pestilin nasıl muhafaza edildiğinden bahsedeceğiz. Satın aldığınız pestilin tazeliğini uzun süre muhafaza edebilmesi için uygun koşullarda saklamalısınız. Serin, güneş görmeyen, kuru bir yerde tutmak en ideal saklama şeklidir.  Pestili özellikle nemden korumanız gerekiyor.

Nemli ortam pestilin küflenmesine, bozulmasına ve kokmasına neden olabilir. Bu durumda pestil bozulur mu sorusunun yanıtını aramak durumunda kalabilirsiniz. Pestil kolay bozulan bir gıda değildir. Fakat uzun süre neme maruz kalması, pestilin bozulmasına sebebiyet verir. Özellikle küflenme problemi nemden kaynaklanır ve pestil küflenir mi sorusunun yanıtı da bu durumda neden oluyor.

Oysa nemden korumanız pestilin küflenmesini, bozulmasını engelleyeceği gibi uzun süre taze kalmasını da sağlar. Sonuç olarak pestil çeşitlerinin uygun koşullarda saklanması büyük önem taşımaktadır.

Cevizli sucuk evde nasıl saklanır ya da cevizli pestil nasıl saklanmalı gibi farklı pestil çeşitleri için saklama koşullarında bir değişiklik olmaz. Pestilin duttan ya da kuşburnu meyvesinden yapılmış olması önemli değil. Her iki pestil türünü ve diğer pestil çeşitlerini rahatlıkla sizlere önerdiğimiz şekilde saklayabilir ve böylelikle bozulmasını engelleyebilirsiniz.

Pestilinizi Buzdolabında Mı Saklıyorsunuz?

Pestili buzdolabında saklayabilirsiniz. Fakat saklama kabı ya da poşet içerisine koymadan önce mutlaka hijyenik bir kağıda sarın. Kağıt pestilin buzdolabında kurumasını önlerken aynı zamanda buzdolabındaki nemin pestile ulaşmasını da engeller. Pestili buzdolabının yumurta gözünde ya da kapak kısmında saklamaya özen gösterin. Bu bölümler daha az soğuktur ve pestilin çok soğuk kaynaklı sertleşmesini önler. Pestili buzdolabına koymadan önce sarmak için de genellikle kağıt havlu çeşitleri tercih ediliyor.

Ancak kağıt havlu ile pestili sarmanızı önermeyiz. Çünkü kağıt havlular buzdolabı içerisindeki nemi emerse pestile yapışabilir. Bu nedenle daha nemi çok fazla emmeyen fırın kağıdı çeşitlerini tercih etmeniz daha doğru olur. Fırın kağıdı hijyenik olması nedeniyle de sizlere önerdiğimiz bir kağıt türü oluyor. Pestili bir ya da iki kat fırın kağıdına sardıktan sonra buzdolabı poşeti içerisine koyun ve poşetin ağzını da sıkıca bağlayın.

Pestili Buzdolabına Koymadan Önce Porsiyonlarına Ayırın!

Pestili buzdolabına koymadan önce porsiyonlarına ayırmanız ve her bir porsiyonu ayrı olarak paketleyerek buzdolabına koymanız, pestilin daha uzun süre taze kalmasını sağlamak adına önem taşıyor. Özellikle bol miktarda pestil satın aldıysanız bu yöntemi uygulamak sizin için çok daha doğru olacaktır. Her bir porsiyonu ayrı poşete koymanız gerektiğini de hatırlatalım. Burada kritik olan nokta pestilin sürekli ısı değiştirmesini önlemenizdir. Buzdolabına koyduğunuz pestilden sadece tüketeceğiniz miktarı çıkarın. Tümünü çıkarıp sonra kalanı yeniden buzdolabına koymak doğru bir yöntem değil.

Pestil Derin Dondurucuda Saklanır mı?

Pestiliniz derin dondurucuda saklanır mı? sorusu hep akıllarda soru işaretidir. Elbette pestili derin dondurucuda da saklayabilirsiniz. Ancak az önce söz ettiğimiz husus bu noktada da geçerlidir. Derin dondurucudan çıkardığınız pestilin buzu çözülür. Sonrasında yeniden derin dondurucuya koymamanız gerekiyor. Aksi halde ürünün bozulmasına yol açarsınız. Bunu önlemek için pestil tek öğünlük parçalara ayırın ve her bir parçayı ayrı olarak derin dondurucuya koyun. Tüketeceğiniz miktarı çıkardığınızda kalan pestilin buzunun çözülmesini de engellemiş olursunuz.

Pestili buzdolabı ya da derin dondurucuya koymayacaksanız mutfakta muhafaza etmeyin. Mutfak evin diğer alanlarından daha nemlidir. Yemek pişerken çıkan buhar bile ortamdaki nem seviyesini yükseltir. Bu da pestilin nemden etkilenmesine sebebiyet verir ve gıdanın bozulması da kaçınılmaz bir son olur. Oysa evin nemden daha az etkilenen diğer odalarında da pestili gönül rahatlığı ile saklayabilirsiniz. Nem ile birlikte güneşten de pestili korumanız gerektiğini bilmenizde fayda var. Dolayısıyla güneş gören bir yere koymamalı ve gölgede kalmasını sağlamalısınız.

Olabildiğince banyoya ve mutfağa en uzak olan odada saklamaya çalışın. Pestilin balkona konan bir dolapta saklanmasını da tavsiye etmiyoruz. Özellikle sonbahar ve kış mevsiminde havanın yağışlar nedeniyle daha nemli olduğunu unutmamalısınız. Havadaki nem pestilin bozulmasına sebebiyet verir. Mutlaka balkon, teras gibi alanlar yerine evin iç kısmında muhafaza etmeye özen gösterin.

Bu arada mutlaka yıl boyunca tüketeceğiniz pestilin tamamını tek bir sipariş ile satın almak zorunda değilsiniz. Bu durumda pestil nasıl saklanır sorusunun yanıtını aramak zorunda da kalmazsınız. Online sipariş sitemiz tüm yıl boyunca hizmetinizde ve dilediğiniz zaman sitemize tıklayarak en taze pestil çeşitleri için sipariş verebilirsiniz. Bu kolaylığı siz de hayatınıza kazandırın!

Pestilinizi Nasıl Muhafaza Etmelisiniz? Online Sipariş

Sevgili, Ahmet Acar Süt okuyucuları bu yazımızda sizlerle Pestilinizi muhafaza ederken nelere dikkat etmelisiniz? nasıl muhafaza edilir vb. bir çok sorunun cevabını bu yazımızda sizlerle paylaştık. Muhafaza edilmesi ne kadar önemliyse pestilinizi aldığınız yer ve kalitesi çok önemlidir. Eğer sizlerde kaliteli, sağlıklı, lezzetli pestillerimizi sipariş vermek isterseniz internet sitemize ziyaret edebilir iletişim numaralarından bizlere ulaşabilirsiniz.

Yorum Yazın

Your email address will not be published. Required fields are makes.